Talvituv hallhaigur, Grey Heron, Ardea cinerea

March 5th, 2009 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud, Mammals / Imetajad .


Kui ma detsembri lõpus ühes põõsastikus külmetavat hallhaigrut kohtasin, arvasin, et see vaeseke sureb varsti nälga. Veekogud, mis on toidulauaks hallhaigrule, olid siis kaanetatud. Aga õnneks ei, hallhaigrul käib käsi hästi.
Eelmisel laupäeval kohtasin juba kahte talvitujat ja olin tunnistajaks, kuidas üks neist vesiroti (ehk mügri) kinni nabis
ja sellega maiustama asus. Päris priske saak, mille ta mängleva kergusega alla kugistas. Bon appétit!

Tags: , , ,

8 Responses to “Talvituv hallhaigur, Grey Heron, Ardea cinerea”

  1. ArvoS says:

    Mõnus. Nägin korraks pimedas rannas hallhaigrut detsembris ja ei jäänud uskuma. Samas kohas nägin teda uuesti veebruaris ja siis oli külma 7-8 kraadi ja tuiskas. Ja jälle pimedas. Ikka uskusin, et nägin valesti. Käisin korduvalt samas kohas valges ja ei midagi. Kuid nüüd hakkan arvama, et ehk ma ei eksinudki.

  2. Akknumi says:

    Hi – do you know what species of rodent was caught by this heron? Photo is great!

  3. Alo says:

    Remo, sa ikka oskad alati üllatada:) Milline hetk ja milline suur rosin!! Edu Sulle!

  4. prillmadu says:

    NO EI OLE VÕIMALIK. Mina igatahes keeldun oma silmi uskumast. Remo, tunnista üles, see on mingi massipsühhoos – kõik vaatajad arvavad ainult, et nad seda näevad, aga tegelikult on ekraanil tühi pilt, eks ole? ;)

  5. andresl says:

    It’s probably a European water vole – <>arvicola terrestris<>http://blog.moment.ee/2007/09/amps-mgri-e-vesirott-water-vole.html

  6. Anonymous says:

    Kui seda lindu vaadata (ilmselt kurest väiksem tegelane, eksole), siis võib tõesti uskuma jääda, et kured tõepoolest tapavad ja söövad jänesepoegi (mingid lehed suvel kirjutasid ja süüdistasid kurgi massilises jäneste mõrvamises…).

  7. Anonymous says:

    Kui seda lindu vaadata (ilmselt kurest väiksem tegelane, eksole), siis võib tõesti uskuma jääda, et kured tõepoolest tapavad ja söövad jänesepoegi (mingid lehed suvel kirjutasid ja süüdistasid kurgi massilises jäneste mõrvamises…).

  8. Anonymous says:

    Minu kodukoha metsatuka lähistel ka üks hallhaigur tegutseb.Suvel olid kahekesi, nüüd üksikut uitajat näinud olen… Alati kraavi perve peal, või kraavis…pisikesi kalamaime jahib.

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv