Kägu, Cuckoo, Cuculus canorus

May 30th, 2011 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Kägu, Cuckoo, Cuculus canorus, mets, forest, puise, kiideva
Kägu on vist kuulnud peaaegu igaüks, kuid lähedalt näinud vaid vähesed. Tegu on väga ara linnuga.
Sellel päeval sai mitme tunni jooksul proovitud erinevaid lähenemisi, kuni lõpuks kroonis mind edu!
Varem ei ole mul seda õnne veel olnud, et kägu nii lähedalt saaks jälgida. Pilt on tehtud mobiilsest varjest.

Tags: , ,

15 Responses to “Kägu, Cuckoo, Cuculus canorus”

  1. Annely says:

    Ooooo!
    ma olen kägu näinud suhteliselt lähedalt, kuid altpoolt, s.t. sisuliselt ainult kõhtu. seetõttu ei olnud ma sellist kaunist oranzhi sulestikku (äärepealt oleksin kirjutanud “lehestikku” :) ) näinud. suurepärane!

  2. Silvia says:

    Jah, teda näha on tõesti vähestel õnnestunud, aga kuulnud kohe kõik vist!! ;) Mõnus võte on krooninud oote-varitsus aega!!

  3. Anonymous says:

    Ei ole kunagi kägu näinud, kuigi vanust juba üksjagu. Raamatupiltide põhjal tean, et oleks nagu hallikirju lind. Et selline iludus, lausa tummaks võttis! Kaunis lind ja kaunis pilt!

  4. Kersti says:

    Vau, kägu näha on ikka täiesti haruldane! Käin seda pilti siin juba mitu korda päevas imetlemas :)

  5. cax says:

    aga mina olen näinud hallikirjut kägu, kahjuks oli ta küll surnult maas. ma enam ei mäleta, see värvus vist sõltuski soost, aga kumb oli isane ja kumb emane?

  6. kaido says:

    Üks ilusaim käopilt – mida näinud olen !

  7. Maire says:

    Uskumatu kui ilus lind! Lapsepõlvest peale käo kukkumist kuulanud ja polnud õrna aimugi, et tal Muhu kampsun seljas on :)

  8. Anu says:

    Oi kui ilus! Nii värvikas. Arvasin teda hallikas-rohekas olevat. Tõeline üllatus :)

  9. axiraa says:

    Vinge kohtumine nii kauni linnuga oli sul!
    Isased käod ongi hallikirjud ja rohkem nähtavad. Mõningaid isakägusid annab üsna kergesti neile vastu kukkuma hakates lähedale meelitada. Mõnikord võib niimoodi veerand tundi võidu kukkuda. Pruuni kägu kohtab harva, sest tegemist on vargsema iseloomuga emalinnuga.

  10. Yyhely says:

    “Kägu on keskmist kasvu, hallikas-sinine, altpoolt hele põikitriibulise sulestikuga lind. Saba on pikk, valgelaiguline ja ümmarguse otsaga. Emaslindude hulgas leidub ka ruskeid isendeid. Mõned käod on ka üleni musta-pruunivöödilised. Noorlinnud on väga tumedad ja neil on kuklas selge valge laik, mida vanalinnul pole.” (http://www.looduspilt.ee/loodusope/index.php?page=liigitutvustused_liik&id=252).

  11. Tauri says:

    Oi mõnus.

  12. Anna says:

    Äge! Pole ise ka kunagi kägu näinud, vähemalt ei tule küll meelde. See emaslind meenutab natuke faasanit, kas pole?

  13. Kunter says:

    Mis asi on mobiilne varje, kui tohib küsida?
    Muidu pilt on väga mõnus. Ei mäletanudki, et kägu nii ilus lind on.

  14. Tänud Teile! :)

    Kunter: Mobiilse varje all on mõeldud siin maskeerimisvõrgu alla peidetud autot ;)

  15. Valmar says:

    Täitsa ilus pilt koledast linnust:) Minu arust on kägu suht “creep”‘i lind. Kogu käitumine ja tavaliselt on ka tiivad lohakalt sorakil, kui oksal istub. Jalad on ebaproportsionaalselt lühikesed ja liigutab end samuti nagu ülekaaluline:). Kusjuures olen täheldanud, et umbes sama arvavad ka teised linnud, nad vakatavad ja hoiavad eemale, nagu tõbisest. Kuigi natuke segadusse suudab kägu neid oma raudkulli välimusega viia, saavad nad pettusest ruttu aru ja toimetavad omi toimetusi edasi, aga seda vaikides, seni kuni kägu silmapiiril. Ja kui vaadata käo suurust, võiks eeldada, et valib oma munadele omasuguseid “kasuvanemaid”, aga ei tema valib hoopis väiksemaid, kel käopoja eest hoolitsemine viimasegi jõu võtab, aga selline see elu on:)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv