Metskits, Roe deer, Capreolus capreolus

October 10th, 2011 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Metskits, Roe deer, Capreolus capreolus, sügis, sügishommik, autumn morning, tamm, tammepuu, udune, foggy
Läksin sellel varahommikul makrotama, keskendudes esimese öökülma poolt näpistatud detailidele. Kaasas oli vaid makroobjektiiv. Mõtlesin, et kui looma tuleb, siis ongi parem, kui saab just keskkonna fotosid. Looma tuligi. Nii minnes, kui ka kohapeal makrotades. Sellel pildil ongi hetk, kus avastasin, et keegi vist hiilib mind. Tavaliselt on see ikka vastupidi. Vaatasin selja taha ning seal ta mind uuriski. Tuli teine veel suisa nii lähedale, et teleobjektiiviga oleks saanud teha ilusa portreepildi.

Ligi tund varem tehtud foto, millel seesama tamm, kuid teiselt poolt vaadatuna.

Tags: , ,

4 Responses to “Metskits, Roe deer, Capreolus capreolus”

  1. Leili says:

    Remo, sul ikka neid kitsekesi seal jagub, et kohe mitmele pildile. Mul siin annab oodata, mil kord kuus kusagil üks-kaks end näitab. Metsas neid pole, ainult külade kõrval vahel harva põlluservades. Kitseolud on maakonniti tõepoolest erinevad.

  2. Jah, seal kus mina liigun, seal asjalood vist nii hullud ei ole. Vähemalt oma kodukandis ja Tartumaal üldse näen metskitsi (neid otsimata) praktiliselt igal õhtul. Neid on küll vähem, kui eelmisel aastal, kuid hetkel on veel vara öelda. Gruppidesse koondumine seisab veel ees. Jõgeva-, Põlva-, Harjumaa, Matsalu, Saare- ja Hiiumaa – sealgi tuli ette kohtumisi. Seega tahaks loota, et vaid Vändra kandis on asjalood sedavõrd hullud.

  3. T.Kannel says:

    Hiiumaal on ikka eelmised kaks talve palju kurja teinud.Mets oli kevadel konte täis.Kits,aga ka suuremad põrsastega seakarjad olid löögi all.Seevastu tunneb hirv end ülimõnusasti ja on arvukam,kui kunagi varem.Muide,kui Hiiumaal teejuhti vajad,siis võid julgelt teada anda.Kui kogus olen ja muid plaane pole,olen alati käsi :)

  4. Tänud Tõnis, jätan meelde! :)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv