Must-toonekurg, Black Stork, Ciconia nigra

June 10th, 2013 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Must-toonekurg, Black Stork, Ciconia nigra Remo Savisaar Eesti loodus  Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Musta toonekurge õnnestub (vähemalt minul) näha üsna harva – musta ja valget koos aga veel harvem. Väga napilt jäi siit pildilt välja sookurg.
Must-toonekure paaride arv Eestis on 70-80 ringis ning paraku on see arv vähenev. Võrdluseks, et valge-toonekure arvukust hinnatakse meil 4000-5000 paari ringis. Väga haruldase linnuna on must-toonekurg asetatud kaitstavate linnuliikide I kategooriasse. Sinna kuuluvad ka kotkad.

Tags: , ,

2 Responses to “Must-toonekurg, Black Stork, Ciconia nigra”

  1. Triin says:

    Oleks sookurg ka pildile mahtunud, siis pane või määrajasse võrdlustabeliks :D Ma ikka arvasin, et must toonekurg on suurte inimtühjade alade elanik, aga siin paistab päris inimeste läheduses olevat. Omamoodi huvitav kaader.

  2. tiith says:

    Eks ta elabki suht inimtühjades kohtades, aga kui palju neid enam alleski…eks lind peab ka kompromissile minema

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv