Siberi vöötorav, Siberian Chipmunk, Tamias Sibiricus

July 16th, 2013 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Siberi vöötorav, Siberian Chipmunk, Tamias Sibiricus Siberia, Russia Remo Savisaar nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Hääletult metsas ringi liikudes märkasin ühtäkki silmanurgast vilksatust langenud puutüvel. Loomake oli üsna pisike ning esimene mõte oli, et tegu on hiirekesega. Tardusin soolasambaks ja jäin ootele. Langenud puutüve varjutas tihe taimestik, kuid puutüve ots paistis ilusti kätte. Fokuseerisin sinna ja jäin lootma, et ehk näitab loomake end taas. Arvestades loomakese liikumissuunda, võiks teda järgmisena näha just seal. Hetk hiljem oligi loomake seal! See oli vöötorav, siberi-vöötorav!

Tags: , , , ,

5 Responses to “Siberi vöötorav, Siberian Chipmunk, Tamias Sibiricus”

  1. cax says:

    Numpsik :D
    Kas sa oled lugenud J. Spangenbergi “Looduseuurija märkmeid?” Suht vana raamat, aga väga hea (lugesin ta omal ajal suht kapsaks). Esimeses osas ta just kirjeldab oma kogemusi Siberis, Ussuurimaal – tiigreid, madusid, linde, hirvi jt. Aga ka ülejäänud raamat on mõnus (pluss illustratsioonid).

  2. Ei ole lugenud, kuid panen selle kõrva taha! Aitäh! Lähiajal seangi sammud raamatukokku, et sealt Baikali ja Siberi temaatilist kraami hankida.

  3. soomuk says:

    vaatan, et usa chipmunkist eristub peamiselt saba poolest, siberi sugulasel tundub hall vs usa triibuline. http://argel.ee/usa/images/large/_2005689623.jpg

  4. Judy says:

    Wonderful image!!!

  5. sirje says:

    niiiii armas :)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv