Vesimutt, Eurasian water shrew, Neomys fodiens

January 3rd, 2014 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Vesimutt, Eurasian water shrew, Neomys fodiens Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Minu läinud aasta viimane kui ka selle aasta esimene päev möödus varitsedes vesimutti. Aasta viimasel päeval passisin ligi kaks tundi jalgupidi vees ja vaatamata sellele, et mul olid jalas kummikud ja 3 sokipaari, õnnestus mul saada korralik nohu. Mõtetes sain aga omajagu kiruda. Nimelt on vesimutt väga väike, vilgas ja püsimatu tegelane ning ka vee peale tuli minu vaadeldud loomake vaid silmapilguks. Jõudsin küll reageerida, teravustada ja päästikule valu anda, kuid LCD ekraanilt pilti vaadates tuli taas tõdeda, et pildile ei jäänud miskit. Tema vaatlemine ja pildistamine on paras väljakutse.
Aasta esimesel päeval võtsin tehtud pildikraami ette, et untsus kaadrid viimaks maha lasta ning avastasin enda üllatuseks selle pildi!
Minu nägu venis naerule – selle pildiga olen ma juba päris rahul! :)

PS Vesimutt on tilluke (karihiire mõõtu) ning pilt on tehtud loomakesest vaid 2,5m kauguselt.

Tags: , ,

5 Responses to “Vesimutt, Eurasian water shrew, Neomys fodiens”

  1. Valeriy Maleev says:

    Поздравляю, Мастер! Удачи тебе, Ремо!

  2. Cax says:

    Hm, meil kunagi oli suvilas ka vesimutt tühjas tiigiaugus ja tema oli ikka hulga suurem, tavalise muti mõõtu.

  3. Harcourt Béatrice says:

    From here , where I sit , I can see your kalendar , its a nice feeling. Just like having a piece of Estonia in my kitchen ! ;-))

  4. Harcourt Béatrice says:

    Hye, I just discovered the photograph ” Sebastiao Salgado ” , do you know him, I find it wonderfull , too !

  5. LN says:

    Väga äge pilt! Just seepärast, et esialgu vesimutti ei märka ja siis äkki.. Tekitab vaadates sellise mõnusa “nagu oleks ise jalgupidi vees istunud” elevuse :)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv