Pikakoivaline, Long-legged

February 17th, 2016 by Remo Savisaar | Filed under Close-up / Lähivõtted .

Sireämblik Long-jawed orb weaver Tetragnatha extensa Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Kõndisin eile pilk maas ja vaatasin, kas ja kes mulle koduümbruses silma hakkab. Külma oli -4*C, kuid päike oli juba kevadiselt soe. Pooleteisetunnise retke käigus märkasin umbes kahtekümmend ämblikut, kolmest erinevast liigist. Ka teisi mutukaid sai kohatud ning eriti arvukalt oli pehmekoore vastseid (väikesed ussikesed). Enim aega pühendasin aga pildil oleva sireämbliku pildistamisele. Väga madala võttenurga saamiseks tuli mul pildistada nii, et põsk oli mul lumes. Pärast pildistamist oli aga põsk külmast tuim ;)

Tags: , ,

3 Responses to “Pikakoivaline, Long-legged”

  1. Cax says:

    See pole vist Pholcus phalangioides? Aga on ta tema sugulane? Vastikult sarnane on küll (st kui ma ekstra ta pilte vaatasin, sest selle pildi pealt siit ei saa eriti midagi aru). Õues kohatuna võib ta ju huvitav olla, aga kui ma avastan ta hommikul unise peaga mulle kraani kohalt umbes 10 cm kauguselt vastu vaatamas, siis saan ma infarkti. Eelmisel aastal viskasin ma seda jäletist oma kolm korda välja, aga ta, ahve, ronis alati tagasi. Nii loomaarmastaja kui ma ka olen, ämblikud on… ee… vaadeldavad vaid distantsilt. Mitte voodis, mitte hambaid pestes ja mitte turja peale või pähe maandudes (aga vanni kukkunud tavalised majaämblikud aitan ma alati välja ja niisama neid ei tapa ka).
    Kusjuures selle tüübi sugulane tavaline pikkjalg, no see, kes keldris elab, see on armas loomake, aga kõik teised tekitavad enam-vähem korraliku paanikahoo ja ei põle miskit teihha. Mõni kardab hiiri, mõni jälestab ämblikke.
    Sorri, nüüd tuli sihuke negatiivne kommentaar, aga tõesti, kuigi ma tean, et nii arahnofoobia ja teised sellised asjad on irratsionaalsed, aga paraku.

  2. Cax says:

    Ahjaa, pilt ise on ilus nagu ikka, kõik see sädelus ja puha. Aint see elukas seal, jah… (:O

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv