Karmiinleevike, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus

June 28th, 2016 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Karmiinleevike, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus  Remo Savisaar Eesti loodus  Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid

Tags: , ,

7 Responses to “Karmiinleevike, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus”

  1. I. says:

    Nii pehme roosa kõhualuse aga samas tõsimeelselt turris tukaga!!

  2. Cax says:

    See on vist emaslind jah? Mina nägin kunagi suvilas isaslindu, see oli ikka käre vaarikaroosa.

  3. Cax: Ei, ikka isaslind :) Emane on tagasihoidlikult pruun.

  4. Cax says:

    Hm, aga see minu nähtud oli küll peaaegu et alla sabani välja tumeroosa. Ilmselt mingi eriliselt ere eksemplar siis :) Ma ei mäleta, millal see täpselt oli, kas kevadel või suvepoole, et kui kevadel, siis äkki oli pulmarüü – siis ka pidada isaslinnud erksamaks minema.

  5. Cax: Äkki nägid leevikest! :D Nali naljaks, eks valgus ja rakurss mängib siin ka rolli. Kui märkasid lindu maapinna lähedal, siis on “kõht” üsna peidus ja üldmulje roosam :)

  6. Cax says:

    Ei, kohe kindlasti mitte :) Leevike on ju nii tavaline lind, selgesti äratuntav, et ei vaheta kellegagi ära. ja esiteks suurem ka kui karmiinleevike. Just et oli sihuke täiesti võõras lind ja umbes meetri kaugusel, siis tekkis huvi, ja kuna mul oli Kumari “Eesti lindude välimääraja” koheki kaasas (see oligi mul alati kaasas), siis määrasin ta kohe ka ära.
    Maapinna lähedal ta oli jah, suures kontpuupõõsas, st serva peal, umbes 40-50 cm kõrgusel alumisel oksal ja vahepeal hüples natuke kõrgemale. Õhtuvalgus paistis peale. Sain teda ikka hea mitu minutit jälgida, üsna julge lind oli, aga siis tuli kass ja ta lendas minema.

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv