Kahtlustav pilk, Suspicious look

May 21st, 2019 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Pruunkaru, Brown Bear, Ursus arctos Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid landscape nature wild wildlife nordic
Eile oli mul õnne näha taaskord karu! Sellel hooajal juba kuues karu! :)
Varitsedes hoopis üht teist looma, nägin kuidas minust umbes 500m eemal ilmus metsast välja üks tumedam kogu. See kogu oli väike karu! Mõtlesin, et ta suundub ühest metsast teise, kuid tema huvi äratasid hoopis lagedal kasvavad võililled. Neid asus ta kohe isukamalt ja ennastunustavalt sööma. Otustasin, et hiilin lähemale. Sajad meetrid vähenesid. Mõtlesin, et kas peaks ehk telekonverteri ka objektiivi vahele panema, kuid otsustasin, et ei hakka aega kulutama ja hiilin hoopis selle võrra lähemale. 9 minutit hiljem olingi sobival kaugusel – meid jäi lahutama umbes 20 meetrit. Lähemale ei riskinud ma enam minna, sest tegu oli ikkagi noore karuga, kellel ka ema lähedal võib olla. Kuu aega varem olin ma ju hiilinud samas piirkonnas ka emakaru kolme pojaga ning see karupoeg näis olevat sama mõõtu. Igatahes, sain teda nüüd pikemalt jälgida. Nägin, et karu ümber tiiruras tüütu sääseparv. Samasugune sääsekamp toimetas ka minu ümber, mis varitsemise üsna piinarikkaks tegi. Ühel hetkel tunnetas karu, et ta ei ole enam üksi – seda võis näha tema kõrvade asendist ja liikumisest. Seejärel hakkas ta vaikselt eemale liikuma ja heitis viimaks minu suunas kahtlustava pilgu. Vaiksel sammul liikus ja varjus ta ära metsa. Seal nägin teda ka veel viis minutit hiljem.

Tags: , ,

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv