Sügisene värbkakk, Autumnal pygmy owl

October 2nd, 2020 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Värbkakk, Pygmy Owl, Glaucidium passerinum Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid landscape nature wild wildlife nordic
Peipsiveere looduskaitseala, Peipsiveere Nature Reserve, Estonia.

Võtsin eile varahommikul suuna metsa, lootuses seal kohata põtru. Teadupärast läheb sellest nädalavahetusest sõda lahti ning paljud suured sarvekandjad peavad kartma enda elu eest. Jahimeestele on pandud kohustus ning kokku on lepitud suurtes numbrites – kütitakse 4645 põtra jne. Igatahes, põdrad vist juba teadsid, et on aeg hoida madalat profiili. Kohas, kus sügiseti kohtan keskmiselt nelja-viit põtra, ei märganud ma eile ühtegi! Vähemalt õnnestus mul üles leida üks värbkakk, keda ligemale 2 tundi jälgida sain. Sellest ajast vaid 5 minutit nii lähedalt, nagu pildil näha. Hiljem, teises kohas, kohtasin ka teist värbkakku, kuid teda sain jälgida vaid väga kaugelt – vaatamata sellele, et varitsetud ja oodatud sai ligemale 3 tundi.

Tags: , ,

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv