Troopikaelanik – Hüpikämblik, Jumping spider

May 24th, 2010 by Remo Savisaar | Filed under Close-up / Lähivõtted .

Hüpikämblik, Jumping spider
Märkasin oma kodus üht tuttavat tegelast. See oli tilluke ämblik, alla sentrimeetri mees. Silmitsesin teda lähemalt – ämblik näis närviline ja vaatas mind vastu. Oh, mis suured silmad! Sain esmasele mõttele kinnitust – see ongi hüpikämblik!

Mõtlesin, et kasutan juhust… Kui juba külla on tuldud, võiks külalisest ka pilti teha. Mässasin vist pool tundi, kuni soovitud tulemus lõpuks käes oli. Ämblik ise on vägagi püsimatu. Ronib siia-sinna, kaob lehe alla, siis jälle varre taha. Ühel hetkel on aga sootuks kadunud. Hüpikämblik ei ole ta nimeks mitte niisama – tema tavapärase hüppe pikkus võib olla kuni 50 kehapikkust. Peale sellist hüpet annab teda juba üles leida.

11 Responses to “Troopikaelanik – Hüpikämblik, Jumping spider”

  1. Janika says:

    arahnofoob muidugi minestaks selle pildi peale…mis siis, et alla sentimeetri, aga KARVANE (st OHTLIK)

  2. ranno says:

    Tegelikult ju päris armsate silmadega mõnusalt karvane nägu :)

  3. Murka says:

    Kuna ämblikul on pärissilmad, mitte liitsilmad nagu kärbsel, siis mulle alati tundub, et neis on lausa mingi poolenisti inimlik ilme. Njah, pildilt vaadata võib ämblikku ikka, aga omas voodis ma neid küll ei armasta :)

  4. Janark says:

    Hüpikud ruulivad, ja see pilt ruulib :). Minu arust on nad super vahvad tegelased, kõige “nunnumad” ämblikud.

  5. Kersti says:

    Väga kihvt pilt! Tõeliselt ulmeline nägu on tal :)

  6. Aitäh! Minu jaoks on ka hüpikud kõige lahedamad :)

  7. Annika says:

    Tundub, et isegi ämblikud naeratavad, kui sina neid pildistad :).

  8. AV says:

    Huvitav, mis liigiga tegu? Välimäärajas ei ole kahjuks taibatud panna ilmekaid portreid, on ainult pealtvaade ja liigiomased suisedetailid. Ega kere olnud äkki sebrataoliselt triibuline?

  9. Ma tegin määramiseks ka pealtpoolt mõned fotod. Määrata ei ole aga veel jõudnud. Varsti! :)

  10. Olga says:

    Hüpikud on tõesti imearmsakesed! Mida pisemad tegelased, seda vähem me neid igapäevases elus tähele paneme:) Aitäh ilusa pildi eest….taas!

  11. AV says:

    Kui määramiseks läheb, siis teatan, et mul on käepärast teos Spiders of Britain and Northern Europe, mis enamike perekondade puhul läheb liigini (kuigi perekonnasisesed erinevused võivad olla mikroskoopilised).

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv