Punahirv, Red Deer, Cervus elaphus

October 30th, 2012 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Punahirv, Red Deer, Cervus elaphus Remo Savisaar nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Inglismaale minnes pidasin plaani külastada ka paari sealset nö meepotti. Aeg oli vaid see, mida nappis. Ühe päeva tähtsatest ettevõtmistest otsustasin siiski loobuda, et selle asemel kell viis varahommikul ärgata. Paar tundi sõitu ning olin kohal. Nüüd tuli teritada vaid kõrvu ning peagi oligi esimene häälekas isend leitud!

Tags: , ,

8 Responses to “Punahirv, Red Deer, Cervus elaphus”

  1. Kristjan says:

    Viimaks siis tulevad kauaoodetud hirvepildid. Väga võimas!

  2. German says:

    Äärmiselt meeleolukas!

  3. Tauno says:

    Remo, kas oskad kommenteerida, miks Eestis hirvi nii vähe on? Samas kui põtru ja metskitsi on oluliselt rohkem. Samaväärsed elamistingimused peaksid ju neile kõigile üsna võrdselt sobima.

  4. Harcourt Béatrice says:

    Beautifull !!

  5. cax says:

    Tauno, ma kommenteeriks seda nii, et kitsedel ja põtradel on olnud siin aastakümneid aega olnud asurkondi luua, peaaegu kõik nišid hõivata. Kitsi meil väidetavalt enne II maailmasõda nagu polnudki, aga seda ma ei tahaks hästi uskuda. Siiski on Eesti metskitsede põhjapiir, mida ta on laiendanud juba ka Soome.
    Hirvedega on see lugu, et tema on peamiselt laialeheliste metsade ja soojema talvega maade asukas ja Eestis teda loomuldasa polegi eriti olnud, kuna meil peaks olema boreaalne kliima (miks ei ole, see on hoopis teine ja palju pikem jutt). Loodetavasti aga siiski hirved laiendavad omi asurkondi ja meil saab see tore loom tavalisemaks.
    Looduskaitsjad võibolla kargavad mulle selle peale nüüd turja, aga siiski ma ei tahaks uskuda, et hirved nüüd nii kardinaalselt meie pisikese maa loodust muudaksid. Kitsi ehk jääb vähemaks, aga neid olevatki liiga palju, samuti põtru. Seega ma ei näe probleemi.

  6. Kristjan says:

    Saaremaal ja Hiiumaal on ikka hirve asurkond juba väga suur.
    Hirved muudavad loodust igaljuhul. Esiteks on nad kindlasti rohkem pinnuks silmas metsakasvatajatele. Nimelt on metsakahjustused hirvede poolt ikka päris suured. Samuti peksab hirv põdra eemale. Ei tea küll miks, kas asi on konkurentsis või milles, aga seda on märgata, et põder liigub eemale alast, kuhu asub elama hirv.
    Olen kuulnud juttu, et Eesti hirved asuvad oma leviala põhjapiiril. Samas on cax’i jutt õige selle koha pealt, et hirv ei ole meie maadel olnud kauaaegne asukas. Täpselt ei oska preagu öelda, millal ta siia vabalt elama pääses, aga kui mu mälu mind ei peta, siis vanaisa vist rääkis, et olevat peale sõda tulnud. Vist oli Abruka see saar, kus oli hirveaedik vanasti. Reedel kui taas maale lähen aan võib-olla täpsemaid andmeid jagada.
    Hirvepulm on aga elamus omaette ja kindlasti soovitan võimalust kasutada, kui on selle kogemiseks võimalus!

  7. Thierry says:

    Le brame du cerf magnifiquement photographié, j’ai l’impression de l’entendre…

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv