Noored kodukakud, Young Tawny owls

June 17th, 2013 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Kodukakk, Tawny Owl, Strix aluco kakulaps juvenile kakulapsed öökull puu tree Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Talvest-kevadeni võis aeg-ajalt mu blogis näha pilte kodukakkudest, kelle näol oli tegu paariga. Olen neid vahepeal vaikselt tundma õppinud, püsides eemal, kuid vaateväljas. Aeg on möödunud linnutiivul, kuid viimased kuud on olnud väga vaiksed. See vaikus on aga petlik, sest siis, kui väljas on juba nii pime, et midagi näha ei ole, muutuvad kakud häälekaks. Minu esimesed käigud, tuvastamaks kas kodukakud on maha saanud pisiperega, leidsid aset vahetult päikeseloojangu eel. Ei õnnestunud mul siis näha ega kuulda ühtegi kodukakku – justkui neid ei olekski seal. Mõtlesin, et paar on, aga kas tõesti nad ei pesitsegi?!

Kuna kodukaku näol on tegu tõelise öökulliga, kes on aktiivne just öösel, läksin järgmisel korral sinna alles südaööl. Nüüd sain viimaks kinnitust, et miskit siiski toimub! Siit-sealt kostus uusi helisid, piuksatusi, toidumangumishäälitsusi. Mul oli äärmiselt hea meel, et nad siiski pesitsevad! Heli järgi oli kuulda vähemalt nelja erinevat kakulast.

Järgneval õhtul kulus mul ligi poolteist tundi, mille jooksul jõudsin üle vaadata oma poolsadada puud, kuni viimaks märkasingi üht kakulast! Järgmisel õhtul aga juba kahte ning … ka kolmas oli sealsamas! :) Tänaseks päevaks tean, et kakulapsi on vähemalt viis! :)

Kodukakk, Tawny Owl, Strix aluco kakulaps juvenile kakulapsed öökull puu tree Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid

Tags: , ,

5 Responses to “Noored kodukakud, Young Tawny owls”

  1. cax says:

    Uus liiginimetus – Salajane puupoku :D :D :D

  2. cax says:

    Kas ei või olla nii, et – leia pildilt neljas kakk ;P

  3. Kaja Viilukas says:

    Vägev! Tubli detektiivitöö :)

  4. Aive says:

    Oi kui armsad!

  5. cax says:

    Paistab, et keegi pole märganud neljandat kakku – minule tundub, et punktis, kus kõigi kolme linnu pilgud ristuvad, paistavad kellegi tiivasuled (selg) – ilmselt mamma või papa. Tegelikult märkasin seda ennem juba, siis alles panin tähele, et pojad ka vahivad täpselt samasse punkti.

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv