Metsakiisud, Wild Cats of the Forest

February 12th, 2015 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Felis lynx, Ilves, Lynx Remo Savisaar nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid

Eile oli üks tore õhtu! ;) Olin järjekordselt tundma õppimas seda uut kanti, kus nädal varem värbkaku välja kutsusin. Sellel korral olin seadnud oma sammud üha sügavamale metsa, võttes ühe metsalaama teise järel. Poolde säärde ulatuvas lumes oli liikumine üsna vaevaline – lumekoorik mind ei kandnud. Erinevate loomade jälgi oli metsavahel palju. Nugised, oravad, valgejänesed, metskitsed, põdrad, metssead jms. Liikusin suures osas kraavi äärt pidi ja lootsin, et ehk õnnestub tuhnijad üles leida. Tegutsemisjäljed siin-seal olid üsna värsked. Umbes tunnike hiljem märkasingi esmalt kahte ja seejärel juba viit metssiga. Aeg oli möödunud märkamatult ning nii tuli peagi võtta suund tagasi auto juurde – sinna jõudmiseks kulus veel ligi tunnike. Mõtlesin endamisi, et kui jõuan enne poolt (16:30) auto juurde, siis vaatan üle veel ühe koha. Kui aga peale poolt, siis lahkun metsast, et jõuda kella viieks lagedamale, sest just siis on päikeseloojang. Metsas oli aga juba tund enne loojangut üsna hämar.

Auto juurde jõudes selgus, et kell on 16:28 – seega napilt! Suundusin nüüd üle kaema veel viimast paika. Kohale jõudes vaatasingi, et näe, ongi loomad – ilvesed! Selline oli mu esimene mõte. Kaamerat tõstes, et vaatlust kontrollida, jõudsin veel mõelda, et no kus need nüüd siis ikka ilvesed saavad olla… ja pealegi veel kaks?! Olin näinud eelnevalt silkamas mitmeid metskitsi, ehk on ikkagi metskitsed. Kaamera palgel, sain aga kinnituse – ongi ilvesed! Vinge! :) Sain neid vaikselt jälgida ligi 10 minutit, kuniks otsustasin proovida lähemale hiilida. Paarkümmend meetrit see õnnestuski, kuni üks loomadest lahkus. Jäin paigale ja ootama. Viie minuti möödudes oli lahkuja uuesti tagasi, kuid mulle juba jupi maad lähemal. Ootasin veel, kuni proovisin uuesti läheneda. Nüüd lahkusid juba mõlemad. Llihtsalt vaikselt silma alt ära astudes. Ootasin veel viis minutit ja lahkusin nüüd vaikselt ka ise. Vot siis selline õhtu oli! :)

Felis lynx, Ilves, Lynx Remo Savisaar nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid

Tags: , , ,

5 Responses to “Metsakiisud, Wild Cats of the Forest”

  1. Alexandr says:

    Поздравляю, отличная встреча ;]

  2. Rein says:

    Tänud. Lugu fotode juures nagu kirss tordil!

  3. Triin says:

    Ilusad kiisud ja huvitav lugu! Järgmine samm oleks vist ilvesed koos kitsedega ühele pildile meelitada.

  4. Kaie says:

    Metskuningad! Kes ütles, et abielud ei toimi? Head Valentiinipäeva kôikidele!

  5. Kaido says:

    Vot see on tõeline vedamine :)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv