Ilves – Aasta loom 2018, Lynx – The Animal of the Year 2018

January 5th, 2018 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Felis lynx, Ilves, Lynx eurasian lynx european lynx Remo Savisaar nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
2018. aasta loom on meie metsade uhkus, ilves! Viimase kolme aasta jooksul on mul olnud tublisti ilveseõnne. Tõsi, eks selle nimel ole ka rassitud ja unistatud! Viimase 3 aasta jooksul on mul õnnestunud näha ilvest seitsmel korral. Jälgi ajan ja tegutsemismärke loen aga paar korda kuus. Muidugi unistan uuest kohtumisest! Ilves aga, on teadupärast salapärane ning müstiline loom, keda mõnedki kummituseks peavad – jälgi jätab, aga looma ennast ei näe!

Tags: , , ,

2 Responses to “Ilves – Aasta loom 2018, Lynx – The Animal of the Year 2018”

  1. Cax says:

    On huntilves ja on ubailves, ütleb Juku Viivi Luige toredates Leopoldi-lugudes. See pole aga kumbki, pigem leopardilves :)

  2. Cax says:

    Just praegu – kell 12.45 päeval – nägin ilvest laste rajakaameras, mis Looduskalendrisse üles pandud. Samas ligidal rääkisid ema ja väikelaps ja märkasin, et miskit taamal liigutas. Algul mõtlesin, et kodukass, aga selgus – ilves isiklikult! Keskpäeval ja praktiliselt inimestel nina all!

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv