Jäälind, Kingfisher, Alcedo atthis

August 31st, 2018 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Jäälind, Kingfisher, Alcedo atthis kevad emajõgi spring river Remo Savisaar Eesti loodus  Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid

Tags: , ,

4 Responses to “Jäälind, Kingfisher, Alcedo atthis”

  1. Cax says:

    Vat tee mis taht, jäälind jätab mind külmaks. Kuid see oks on jube lahe.
    Kas sul siniraast ka pilte on või peoleost?

  2. Siniraast ei ole. Tema on meilt paraku välja surnud ja otsimisega jäin ma ühe aasta võrra hiljaks. Peoleost on mul aga pilte küll. Blogisse on jõudnud neist vaid üks: http://blog.moment.ee/2016/05/peoleo-golden-oriole-oriolus-oriolus.html

    Aga kas jäälind oma silmaga on nähtud? ;)

  3. Cax says:

    Ei, jäälindu ma näinud ei ole, pole sattunud tema elupaikadesse vist. Siniraagu nägin kunagi sügaval nõuka-ajal teismelisena, kui sõitsin Kuusiku mõisast läbi, siis ta tõusis lendu sealt karjamaalt ja oli küll ilus värviline. Peoleod elasid meil suvila juures paplite otsas ja seal ma narrisin neid neile vastu lauldes. Hakkasid vihast kräunuma nagu kassid. Kolm neid oli, üks sealsamas, teine oja taga ja kolmas kuskil kaugemal, too tuli ka ligemale. Viimaks jäi vaid see, kes papli otsas oli, aga lõpuks andis tema ka alla, lendas koos emalinnuga minema.
    Olen lugenud, et kuigi sellised erksad linnud – emane oli säravroheline, täpselt noorte paplilehtede värvi – aga vot kuidagi see ongi niimoodi mimikri, et ei näe. No umbes et pildi peal sebra on eredalt eristuv savannirohust, aga ole ise seal savannis – ta võib olla järgmise puhma taga ja vot ei näe teda, et niisama ka peoleod. No et sulanduvad kuidagi sedasi valguslaikude ja lehtede vahele ära. Ja täpselt nii oligi – ilmselt ma vahtisingi talle kogu aeg otsa – heliallika suuna, kui ta laulis, olin täpselt välja rihtinud, ja sellest samast kohast nad lendu tõusidki – ja enne neid ei näinudki, kui nad seda tegid.

  4. Cax: Vot-vot, siin see asi võibolla peitubki, et kuna jäälindu pole ise näinud, siis pole jäälind sind veel nö “ära teinud” ;)
    Peoleod pildile püüda on paras pähkel, muidu suviti näen ja kuulen (ka narrin) neid ikka ülepäeva. Nad elavad mul sisuliselt maja ees, 60m majast :)

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv