Karude aasta, The year of the bears

May 24th, 2019 by Remo Savisaar | Filed under Mammals / Imetajad .

Pruunkaru, Brown Bear, Ursus arctos Remo Savisaar Eesti loodus Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid landscape nature wild wildlife nordic
Seda, et ma esmaspäeval karu nägin ja pildistasin, seda te juba teate. Uuesti läksin metsa kolmapäeval ning … ka siis õnnestus mul õhtupimeduses märgata metsas tegutsemas kahte karu! Uuesti metsa seadsin sammud eile. Kuigi ma ei käi eraldi karusid otsimas, olles praegusel ajal keskendunud ühele teisele liigile, mõtlesin ma ikka, et 8 karu olen sellel hooajal juba näinud… kas tuleb äkki lisa? Ja lisa tuli! :) Eile õhtul 20:45 märkasin paarisaja meetri kaugusel tegutsemas üht üsna suurt ja tumedat kogu. Siin ei olnud enam kahtlustki, kellega tegu, sest see kogu oli juba üsna suur. Nagu ikka, jälgisin esmalt tema tegutsemist ja pidasin plaani. See oli nüüd suur karu. Mõtlesin, et vot nüüd kuluks küll telekonverter ära, kuid seda mul taskus polnud. Egas midagi – asusin vaikselt, kuid kiirelt lähemale hiilima. Kuus minutit hiljem lahutas meid umbes 35-45m meetrit. Ootasin nüüd vaid hetke, millal karu kõnekama poosi võtab. See hetk ka saabus, kui karu vaikselt metsa läks. Kuulsin, kuidas ta metsas olles vaikselt mulle läheneb ja liikusin ise natuke kaugemale, et distantsi hoida. Õhtuvalgus oli magus ning mõtlesin, millise hetke mulle nüüd loodus pakub, kui karu uuesti metsast välja tuleb. Mind seati aga hoopis dilemma ette, kas keskenduda sellele liigile, kelle pärast ma seal olen või oodata karu. Jätsin karu kõrvale ;)
Küll aga, just sellel hetkel märkasin 850m eemal veel üht tumedamat kogu, kes kontrollimisel teiseks karuks osutus! Seega sellel hooajal on mul spontaanselt nähtud 10 karu! :) Ja kolmel järjestikusel metsaskäigul olen kohanud karu – sellest ei oleks ma küll osanud unistada!
Ahjaa, tegelikult see lugu veel ei lõppe, sest 50 minutit hiljem õnnestus mul uuesti kohata seda karu, keda nägin vaid väga kaugelt. Sellel korral 21:50, sain teda jälgida kümmekond minutit juba 30m kauguselt ;)

As you know, I saw young bear on monday. Wednesday I went to the forest again and when heading back to home, I saw 2 more bears in the forest! So it was 8 bears for me in this season already. Yesterday, when I went to the forest again I was thinking … maybe I will see the bear again? Would be nice?! And indeed! I did see new bear, big one! And that was not all – just ten minutes later I saw second bear very far from me. Whoa – so that is 10 spontaneously seen bears this season! :)
I had to forget about the bears and focus on the specie I had been working for months. Fifty minutes later, when I was walking back to my car, I did see that second bear again! This time I was able to watch him ten minutes from 30 meters away.

Tags: , ,

8 Responses to “Karude aasta, The year of the bears”

  1. karu says:

    Kui saladus pole, siis milline liik tegelikult sihiks oli?

  2. Cax says:

    Remo, kas sa end blogivõistlusele kirja ei taha panna? Ma nii tahaks sinu poolt hääletada :)

  3. Kiss says:

    Mis toru sul kaameral otsas oli?

  4. karu: See on hetkel veel saladus, muidu oleks selle ära märkinud, et mis imel iik see selline on, keda ma karule eelistan ;)

  5. Cax: hehee, ma ei ole end kunagi ise ühelegi blogivõistlusele kirja pannud ja no ma arvan, et jäägu see nüüd noortele/uutele. Ma selles osas juba kõik ~10a tagasi ära noppinud :)

  6. Kiss: 600mm f4, täiskaadri ees.

  7. Cax says:

    XD

  8. […] karu, kellele õnnestus mul ka ligi hiilida ja teda jälgida. See lugu ja pilt sai pikemalt kirja 24.mail tehtud postituses. Suur mõmmik kadus metsa, kuid just sellel hetkel märkasin, et umbes 850m kaugusel on veel üks […]

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv