Kirg, Passion

May 8th, 2020 by Remo Savisaar | Filed under Birds / Linnud .

Jäälind, Kingfisher, Alcedo atthis Remo Savisaar Eesti loodus  Estonian Estonia Baltic nature wildlife photography photo blog loodusfotod loodusfoto looduspilt looduspildid
Viimane kord küsiti facebookis jäälinnu pildi saamise lugu. Räägin siis lühidalt selle pildi loo. Sellel päeval olin taaskord jõe äärses varjetelgis. Olin pildivõimalust oodanud juba neli tundi. Selle aja jooksul olin jäälinde küll kuulnud ja vilksamisi ka näinud, kuid pildi tegemise võimalust ei avanenud. Kogu selle aja olin ergas ja valmis koheselt reageerima. Neljandal tunnil avaneski siis pikalt oodatud võimalus – jäälinnud kohtusid varjetelgi lähedal asuval oksal ja toimus paaritumine! Jess! See kõik kestis neli sekundit ning selle ajaga jõudsin teha valangu pilte – 8 fotot, millest vaid ühe poos ja hetk on ideaalilähedane. Varitsesin edasi ja ootasin, et ehk õnnestub veel miskit tabada. Vahepeal suhtlesin sõbraga, kes küsis: “Pildimateriali hulgim juba kogunenud?”. See küsimus muidugi vihastas mind. Teie teate, miks. Seda sai temagi teada. Ootasin veel 2 tundi ning pakkisin siis asjad kokku. Seega kuue tunni peale sain 4 sekundit, et teha pilti. Oleks ma selle hetke käest lasknud, ja seda on väga kerge teha, ei olekski sellel päeval ühtegi pilti saanud. Ja selliseidki päevi on omajagu. Kurtsin vahepeal veel sõbrale, et viimased paar tundi on varbad ja jalalaba külmast täiesti kanged. Topelt sokid olid küll jalas ning vatiinist püksid samuti, kuid külm puges kontidesse. Enamasti koju jõudes või kodus olles kaob ka külm kontidest, kuid sellel korral ei kadunud. Jäin hoopis haigeks. Viis päeva pidin kodus tervist turgutama ja peas valmis mõeldud pildiplaanid tuli ohverdada. See kõik juhtus 3 nädalat tagasi. Nüüd olen muidugi terve ja hoian looduses toimuval taaskord kätt pulsil! :)

Tags: , ,

One Response to “Kirg, Passion”

  1. Anonymous says:

    Selliste hetkede nimel tasub kannatus ära! Olge terve!

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv