Autor

ENG / EST

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aastal loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards).

2021. aastal saavutas Remo rahvusvahelise FIO 2021 “Metsikud linnud” kategooriavõidu ja ühtlasi ka Grand Prix võidu.
Samal aastal pälvis Euroopa Aasta Loodusfotograafi fotokonkursil kõrge tunnustuse maastikupiltide kategoorias. Metsafotokonkursil hinnati tema fotod I ja II koha vääriliseks. 2020. aastal pälvis ta Eesti Looduse fotovõistluse peapreemia.
2017. aastal saavutas Remo rahvusvahelise Aasta Loodusfotograafi fotokonkursil esikoha maastikufotode kategoorias (Nature Photographer of the Year 2017). 2016. aastal pälvis Euroopa Aasta Loodusfotograafi fotokonkursil kõrge tunnustuse kategoorias „Inimtegevus looduses“, 2013 aastal võitis samal konkursil esikoha kategoorias „Muud loomad“ (GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013). 2015. aastal pälvis tiitli „Aasta Loodusfotograaf“ ning „Looduse Aasta Foto“ peapreemia ja kaks kategooriavõitu. Rahvusvahelise fotokonkursi „Golden Turtle“ võidu kategoorias „Looduse loov nägemine“. 2012. aastal pälvis kõrge tunnustuse maailma prestiižikamal loodusfotograafia võistlusel, saavutades kategoorias “Mustvalge loodus” teise koha ehk Runner-up (Wildlife Photographer of the Year 2012). 2011. aastal pälvis ta Eesti Looduse fotovõistluse peapreemia.

Ta on korraldanud mitmeid loodusfotode isikunäitusi ning võtnud osa ühisnäitustest. Tema näitusetööd on olnud nähtaval nii meil kui ka kaugemal – Soomes, Lätis, Venemaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias, Itaalias, Hispaanias, Suurbritannias, Hiinas.

Remo on kirjutanud ja fotodega illustreerinud kokku üle saja loodus- ja fototeemalise artikli. Tema fotosid ning fotolugusid on avaldatud erinevates ajakirjades (mh ka National Geographic). Ta on olnud mitmete fotokonkursside züriis ning peab regulaarselt loenguid loodusest, loodusfotograafiast ja teeb fotokoolitusi.

Lisaks on temalt ilmunud looduskalendreid, kaastööna raamat “Eestisse rändama” & “Путешествие по Эстонии” (Petrone Print, 2023), “Rebasetund” (Petrone Print, 2022), “Lood loodusest” & “О природе. Откуда? Как? Почему?” (Petrone Print, 2022), “Paharet ja Unistaja” (Petrone Print, 2018), “Colorestica” (2013), “Linnud. Tiivuliste aastaring” (Valgus, 2013), “Aasta linnud” (Menu, 2010), “Meie inimesed” (Pilgrim, 2008) ja loodusjuttudega autoriraamat “Loodus kutsub” (Varrak, 2008).

Remo / remo ät moment.ee / +372 566 72371

Remo Savisaar Plekktrumm Eesti Rahvusringhääling ERR
ERR Plekktrumm: Remo Savisaar. Aprill 2023.a.
.

ETV Osooni persoonilugu: Remo Savisaar. Jaanuar 2010.a.
.

Remo mõtted metsast, loodusest, pildistamisest. November 2013.a.

———————————————————————————————————————————————————————————————————

ENG / EST

Remo Savisaar is one of the most renowned nature photographers in Estonia. He has been a professional nature photographer over nineteen years.
He loves being in the nature, watching and studying – it loads him with positive emotions. Remo likes to concentrate on one specie at a time,
to get to know him. He also enjoys taking photos of landscapes, insects, details, flowers.

Remo’s work has been published extensively both in Europe and beyond (including National Geographic).
His photo blog has won the first prize and title “Best Animal Photography’ in international contest (Photobloggies 2006 Awards).

He is professional wildlife guide and also leads photo workshops, writes articles, gives lectures and talks.

Remo has had several individual nature photo exhibitions and taken part in group exhibitions as well.
His exhibition works have been in China, Spain, United Kingdom, Germany, Belgium, France, Italy, Russia, Finland, Lithuania and Estonia.

He has been named the Estonian Wildlife Photographer of the Year in different categories seven times (in 2010, 2014, 2015, 2017 and
2019) and he has won the Grand Prix of the Estonian Nature Magazine photo contest twice (in 2011 and 2020).

His award-winning photographs have received recognition also at international level.

Some key awards:
2021 GDT European Wildlife Photographer of the Year, Highly commended in “Landscapes”
2021 FIO “Wild Birds“ – Winner in “Bird Portrait“ and Grand Prix, overall winner
2017 Nature Photographer of the Year – Winner in “Landscapes“
2016 GDT European Wildlife Photographer of the Year, Highly commended in “Man and Nature”
2015 Golden Turtle – Winner in “Art of Nature”
2013 GDT European Wildlife Photographer of the Year – Winner in “Other Animals“
2012 Wildlife Photographer of the Year – Runner-up in “Black and White“
2011 Baltic Nature Photo Contest – Winner in “The Best Photograph of the World Birds“

Remo Savisaar, Wildlife Photographer of the Year 2012, Runner-up in Nature in Black & White
Wildlife Photographer of the Year 2012, Runner-up in Nature in Black & White

Remo Savisaar, GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013, Winner
GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013, Winner in Other Animals

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv