Virmalised, Northern Lights

August 5th, 2010 by Remo Savisaar | Filed under Landscapes / Loodusvaated .

Virmalised, The Northern Lights, Aurora Borealis
0:51, Tartumaa

Läksin eile öösel rõdule kodukakku kuulama. Öökullionu huikas vähem kui sajakonna meetri kaugusel. Taevas särasid tähed ning horisondi kohal istus poolik kuu. See kooslus oli puhas nauding.

Märkasin, et kuu ümber välgutab ning tõttasin kiirelt tehnika järele. Oleks ju äge pilt, kus on näha kuu ja selle “ümber” välgunooled. Püüdes seda tabada, märkasin aga põhjataevas midagi õrna ja tuttavat… ühel hetkel muutus see aktiivseks – taevasse tekkisid rohelised sambad. Virmalised!

Virmalised, Northern Lights
0:23, Tartumaa

Minu vaatlus lõppes peale kolme öösel, kui taevas pilve läks. Viimased kaks tundi sai ikka oodatud ja loodetud, et vaatemäng kordub, kuid peale kella ühte võis horisondil näha vaid tugevat rohelist kuma. Vaatemäng enam ei kordunud. Kuna päikese aktiivsus on praegu tugev, siis tasub ka täna taevasse vaadata!

Tags: , ,

5 Responses to “Virmalised, Northern Lights”

  1. ArvoS says:

    Koduseid virmalisi just väga tihti ei näe – mõnus ;-)

  2. Silvia says:

    Alati on mind need virmalised huvitanud ja arvasin, et neid vaid talvel pakasega kohata võib! Oli see alles vaatemäng !!!

  3. C.U. says:

    Astronoomid teatasid sellest mõni päev tagasi uudistes ette, et erakordse Päikeseaktiivsuse jäljed peaksid jõudma virmalistena maaelanikule silmisse… Ma siis ka ootasin Hiiumaal, et taeva ära klaariks… aga võta näpust… Igatahes, hea meel et Sulle silma sattus ja ka pildile jäi :) Tänud!

  4. Kätlin says:

    ähh, käisin südaöö ajal korraks õues vaatamas, aga ei näinud midagi. :( emma tahtis ka hirmsasti neid “firmalisi” näha.

  5. Annely says:

    Nägin hästi õrne sambaid, aga ei midagi väga lummavat. Olen näinud ikka väga, väga ilusaid virmalisi.

Leave a Reply

Telli foto
Raamat
Kalender
Taustapildid

Autor

Remo SavisaarRemo Savisaar on sündinud 1978. aastal Tartus. Loodus on teda köitnud juba lapsepõlvest saadik. Loodusfotograafiaga on Remo tegelenud viimased 19 aastat. Tema töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aasta loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Loe edasi »

Arhiiv